Vitamin D3 60db Bio Vitality Lágy zselé kapszula

Gyártó: Drug International Limited
Szállítási díj: 999 Ft
Várható szállítás: 2024. június 20.
Kívánságlistára teszem
1.990 Ft 995 Ft Kedvezmény: -50%
Az akció időtartama: 2024. 04. 17. - 2024. 08. 01.
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 20!
Vitamin D3 60db Bio Vitality Lágy zselé kapszula
1.990 Ft 995 Ft Kedvezmény: -50%
Az akció időtartama: 2024. 04. 17. - 2024. 08. 01.
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 20!

Leírás

A D-vitamint egyre inkább szupertápanyagnak tekintik, mivel a tudósok egyre több bizonyítékot fedeznek fel egészségünkre gyakorolt ​​döntő hatásáról. A D-vitamin hozzájárul a kalcium felszívódásához a szervezetben, kulcsszerepet játszik csontjaink és fogaink egészségében. Támogatja az izomműködést és az immunrendszert. Testünk úgy alakult ki, hogy egy kész D-vitamin-készletre támaszkodjon, amelyet a bőrünk a napfény hatására szintetizál – innen ered a napfényvitamin kifejezés. 
A mi általunk forgalmazott D-vitamin kizárólag D3-vitamint tartalmaz, amely a szervezetben a napfény hatására természetes módon termelődik. A kutatások azt mutatják, hogy a D-vitamin optimális beviteli szintje jelenleg sokkal magasabb, mint eredetileg gondolták, ezért minden napi tablettában 20 µg (800 NE) természetes forrásból származó D3-vitamint adunk.
A 20 µg D3-vitamin ideális azok számára, akik nem fogyasztanak elegendő mennyiségű D-vitamin-forrást, vagy nem érnek elegendő napfényt. Mindenki fontolja meg a D-vitamin pótlását télen, és azok, akiknél nagyobb az alacasony szint kockázata (pl gluténérzékenyek,...), egész évben tegyék ezt. Illetve különösen fontos azoknál is a D-vitamin pótlása, akik a covid miatt home office-ban dolgoznak. 

Paraméterek

Kiszerelés 60db 595mg/kapszula
Adagolás 60 napra elegendő
Méretek 76mm*44mm*127mm
Termék bruttó súlya 50g

+ Információ

Már az ókori Egyiptomból megmaradtak feljegyzések, amelyek a D-vitamin hiánya miatt kialakult csontproblémákat írták le. 1824-ben D. Scheutte írta fel a csukamájolajat (ami a valóságban tőkehal májából készített olajat takar) a D-vitamin hiánya okozta csontbetegségek kezelésére, de ekkor természetesen még nem tudtak a vitamin létezéséről. Az 1900-as évek elején a tudósok sejteni kezdték, hogy a tejzsírban és csukamájolajban létezik egy olyan anyag, amely pozitívan befolyásolja a csontrendszert, ám ekkor még „A-vitamin”-ként írták le ezt az anyagot. Végül 1922-ben McCollum és társai a csukamájolaj hevítésekor rájöttek, hogy a valódi A-vitamin hő hatására nagyrészt megsemmisül, ám a csontokra pozitív hatással bíró anyag megmarad. Ezt a hőálló anyagot D-vitaminnak nevezték el. Ezzel párhuzamosan 1921-ben Hess and Unger megfigyelték, hogy a D-vitamin-hiány szezonális változást mutat: a napfényhiányos hónapokban gyakrabban fordul elő; ekkor vetődött fel az az ötlet, hogy ez a hiánybetegség napfénnyel is kezelhető.