Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hivatalos lapja IX. évfolyam 8. szám 2010. október 15.

Országos Tisztifőorvosi Hivatal 114/2010. OTH. közleménye Debrecen K-2510 OKK számú kút vize számára természetes ásványvíz megnevezés használatának engedélyezéséről Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a Vitality-Green Kft. (4033 Debrecen, Veress Péter u. 74. )- mint fenntartó és üzemeltető a Debrecen K-2510 OKK számú kút vizének kizárólag palackozási célú – élelmiszerkénti- felhasználására „KÉK GYÉMÁNT” elnevezéssel természetes ásványvíz megnevezés használatát engedélyezi (393-7/OTH/2010.).

A Kék Gyémánt ásványvíz ásványi anyag összetételében optimális, ph. értéke 7.6 enyhén lúgos, a szervezet számára legkedvezőbb.

Ásványi anyag tartalma 639 mg/l, az értékelés szerint kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos jellegű kemény víz, melynek jelentős metakovasav tartalma van. (Lásd: Dokumentumok)

A legújabb kutatási eredmények szerint is a metakovasav az élőszervezetek részére nélkülözhetetlen nyomelem. A Kék Gyémánt ásványvíz 31 mg/l metakovasavat tartalmaz, amiből kb. 40 mg egy ember napi szükséglete.

A metakovasav a bőrre, hajra tápláló hatású, elengedhetetlenül szükséges a kollagén és porcszintézishez, valamint a kötőszövetek vízmegtartásához. A nehéz szellemi és fizikai munkát végzőknek, a növésben lévő gyermekeknek, a terhes nőknek, a krónikus betegségben szenvedőknek kell különösen ügyelniük a napi metakovasav bevitelre. Jótékony hatású az időskori csontritkulás esetén, míg gyomor- és bélpanaszok enyhítésére is használják különböző készítményekben. Az emésztő rendszerben keletkező gombák és baktériumok toxinjait megköti, kiürülését segíti a szervezetből.

A Kék Gyémánt ásványvíz alacsony Na tartalmú, nem kimutatható nitrát és nitrit tartalma, és mivel élő mikroorganizmusokat nem tartalmaz, gyermekeknek forralás nélkül is adható.

A Kék Gyémánt ásványvíz összetételében a Ca, Mg, K és egyéb makro- és mikroelemek tartalma optimális, amiből az élő szervezet szükségletét biztosítani tudja.

A Vitality-Green Kft. az ásványvizet 19 l-es ballonokba szereli ki várhatóan 2012 nyarától. Ezek a ballonok újratöltve hasznosíthatók.

A Kft. olyan üzlettársakat keres, akik jövedelem kiegészítésként, más egyéb munka mellett, vagy főtevékenységként ellátja lakóhelyét, községét, városát, ismeretségi körét 19 l-es ballonos szénsavmentes Kék Gyémánt ásványvízzel.